vrijdag 16 juli 2010

Brenda mag niet meedoen!

Brenda van Voorthuizen mag niet meedoen aan het NK vanwege rugklachten. Haar fysiotherapeut verbood het haar vandaag. Jammer genoeg voor Brenda geen allerlaatste NK meiden (als deelneemster).
Grote pech voor Brenda. Ze had enorm veel zin in dit NK. Ze zal nu samen met Paul Wijninga de juniorenmeiden Karlijn en Ester gaan ontvangen als gastgezin. Voor het juniorentoernooi is er een ingrijpende consequentie; er is voor iedere deelneemster geen vrije ronde meer. Er wordt in dit toernooi nu 1 ronde op een dag gespeeld en de aanvangstijden zijn enigszins aangepast. Het wedstrijdschema voor zes deelneemsters is vanzelfsprekend anders dan dat voor zeven deelneemsters. De KNDB leverde meteen een alternatief. Een nieuw wedstrijdschema. Iedere junioren deelneemster ontving het nieuwe speelrooster in de e-mail. Ondersteunend heb ik iedereen gebeld.


Ook werd er in de formatie van de gastgezinnen nog iets geschoven. De juniorenmeiden Karlijn, Ester, Vivian en Laura logeren in de nieuwe opzet bij "dammers". En de dammers Paul en Brenda, en Martijn wonen op "grotere" loopafstand. Alle aspiranten logeren nu bij ouders van kinderen van de Sint-Michaelschool. En al deze gastgezinnen zitten op maximaal 10 minuten lopen van de speelzaal.

Erica en Mara logeren in het Zuiderpark bij de familie Bootsma en de kinderen Flores (volgend jaar groep 8), Sabien (volgend jaar groep 7) en Cato (volgend jaar groep 5). Ongeveer 10 minuten lopen.

Enkele straten verderop logeren Jantine en Denise bij moeder Nimira en haar zoon. Christian is 6 jaar oud en gaat komend schooljaar naar groep 3.

Maaike en Stella logeren bij de ouders van Claire. Zij is 10 jaar.Claire gaat naar groep 7.  Zelf gaat ze vier weken logeren bij haar vader. Haar kamer wordt de logeerkamer voor Maaike en Stella. Deze meiden hoeven niet ver te lopen. Minder dan 1 minuut.

Lotte en Lisa logeren op het Kamerlingheplein bij de familie Van de Wardt-Olde Riekerink. Dochter Silke (5 jaar) en zoon Tijl. Het toernooi start op maandag voor de aspiranten en op die dag wordt Tijl 4 jaar oud. Meteen een feestje voor Lotte en Lisa! Ongeveer 10 minuten is ook voor deze meiden de loopafstand.

Gerlinda Schaafsma logeert met haar moeder bij familie. En zij gaat iedere dag op en neer.

Tot slot de juniorenmeiden die "thuis spelen" en thuis logeren. Heike is net terug van het EK vrouwen in Polen. Mei-Jhi logeert ook gewoon thuis. Haar vriend Pim Meurs komt naar Groningen en zal als "koerier van de KNDB" de prijzen bij de speelzaal komen bezorgen.

Genoeg voor vandaag. ;) Henk.