zaterdag 24 juli 2010

De ontknoping nadert

De ontknoping nadert, maar bij de junioren is er nog steeds sprake van een Gordiaanse knoop. De kans op extra sneldampartijen lijkt zeker aanwezig.
Het was in het aspirantentoernooi vrijdagmiddag erop of eronder voor Lotte Aleven. Ze moest winnen van Gerlinda Schaafsma om nog een kans op de titel te maken. Wie de partij naspeelt of in toernooibase aan zich voorbij laat gaan, zal begrijpen hoe spannend het was in het middenspel en in het eindspel. Uiteindelijk knokte Gerlinda zich naar een punt. Het betekent dat zij nu leidt met 11 punten. Denise van Dam heeft er 10 en Lotte heeft er 9. Om het kampioenschap lijkt het nu te gaan tussen Gerlinda en Denise. Bij een gelijk aantal punten telt wie de meeste partijen heeft gewonnen. Het lijkt er op dat we in deze groep geen barrage meer gaan krijgen.

Hoe anders is dat bij de junioren. De onderhuidse spanningen in dit gesloten peleton zijn groot. Het gaat er niet alleen om wie er kampioen wordt. De sterkste drie junioren plaatsen zich met de aspirantenkampioen en de reeds gekwalificeerde Karlijn Overes voor het WK meiden in december in Naaldwijk. Diezelfde drie junioren mogen ook het EK in Polen spelen van 1 t/m 7 augustus.

Lisa Aleven was in de middagronde vrij geroosterd. Zij ging met gastouder Martin van de Wardt-Olde Riekerink en zijn kinderen karten. Ook werd zij gefotografeerd bij het gebouw van de Gasunie.


Donderdagavond werden er nog verschillende ideetjes voor nevenactiviteiten geopperd op de wandeling terug naar de speelzaal vanaf de bowlingbaan. Bijvoorbeeld: een excursie naar de Martinitoren; een bezoek aan het stripmuseum of misschien nog een ander museum. Leuk dat jullie dit allemaal alweer verzinnen!

Vanavond gingen we pannenkoeken eten op 't Pannekoekenschip. Traditioneel de avond voor de slotdag eten ergens in de binnenstad. Dat hoort bij een NK jeugddammen in Groningen. Vanaf 2002 hebben wij deze traditie. Vanaf 2002 organiseerden wij 4x een jeugd NK in Groningen. In 2002 het NK welpen en pupillen (met in totaal 48 deelnemers). In 2004 het NK pupillen (met 26 deelnemers) en in 2009 en nu in 2010 het NK meiden voor aspiranten en junioren.

Vandaag dus de slotdag. Deze rubriek is vlak na 0.00 uur pas gereed ;)
Het belooft erg spannend te gaan worden.

Henk