zaterdag 24 juli 2010

De kampioenen zijn bekend!

Na een zenuwslopende reeks barragepartijen zijn alle podiumplaatsen verdeeld. De kampioenen zijn dan al bekend: Denise van Dam bij de aspiranten en Karlijn Overes bij de junioren.
Denise versloeg vandaag Jantine Timmerman in een klassieke partij. Koploopster Gerlinda Schaafsma verloor van Stella van Buuren, die een ijzersterke partij speelde. Karlijn Overes won van Vivian Moorman, terwijl haar naaste concurrenten Mei-Jhi Wu en Laura Timmerman niet verder kwamen dan remise. Om de plekken 2 en 3 moest er nu bij zowel de aspiranten als bij de junioren nog een aantal beslissingswedstrijden worden gespeeld met 5 minuten + 5 seconden per zet.
Bij de junioren werden 2 barrages gespeeld die gingen tussen Mei-Jhi en Laura. Beiden werden gewonnen door Mei-Jhi. Hierdoor veroverde zij de tweede plek.

De aspiranten Lotte Aleven en Gerlinda Schaafsma maakten er een ware thriller van. De eerste barragepartij werd gewonnen door Lotte. De tweede door Gerlinda met een fraaie Coup Springer. Hierdoor moest er een sudden-death aan te pas komen. De eerste van de twee meiden die nu een partij zou winnen, wint de barrage. De eerste partij eindigde echter in een remise. De spanning liep op.

De tweede sudden-death partij ging gelijk op, totdat Gerlinda een hangende schijf kreeg op veld 31 in een klassieke stand. Ze had haar kroonschijf op 2 plaatsen nodig. Hierdoor kreeg Lotte groot voordeel. De positie kostte Gerlinda veel tijd en uiteindelijk viel haar vlag.

Hiermee waren de prijswinnaars bekend en kon de eindceremonie beginnen.
Henk zal hier later verslag van doen en terugblikken op het toernooi.

Nick Hoving :P

Voetnoot Henk:

Veel heb ik er niet meer aan toe te voegen, Nick. Ik ga vanavond tevreden naar mijn bed.
Wat betreft de eindceremonie: wie heeft er een foto of  foto's van alle zes meiden op een rij tijdens het Wilhelmus?

Op het EK in Polen zullen spelen bij de junioren: Mei-Jhi, Laura en Heike, en bij aspiranten: Karlijn, Denise en Lotte. Op WK in Naaldwijk zullen spelen: Karlijn, Mei-Jhi, Laura, Heike en Denise.

En dan de extra  prijzen;

Pim was de beste mannelijke bowler over 12 worpen. Gastouder Rizi was zijn grootste concurrent. Gerlinda was de beste bowler onder de deelneemsters. Karlijn was haar grootste concurrent over 12 worpen;

Nick kreeg de hulpvaardigheidstrofee. Wie het toernooi gevolgd heeft begrijpt waarom!

De prijs voor het beste volleybalteam ging naar: Erica. Mara, arbiter Johan en Nick.
Pim was ook onderdeel van deze ploeg.

Voetnoot bij een voetnoot:

Voor Pim zal ik nog een beachvolleybalprijs bij bestellen. Ik had maar vier prijzen. Pim was onderdeell van een zeer flexibel team. Voor Mei-Jhi zal ik nog een kampioensbeker van 2009 gaan "bij bestellen". Tijdens het vorige NK meiden in 2009 was de juniorenhoofdprijs kapot aangeleverd. Het is inmiddels een gat in de goed gevulde prijzenkast.

In een korte terugblik. Er gaat altijd wel iets mis. Deze keer is de zo waardevolle groepsfoto niet gemaakt.
Verder vergat ik in de afsluiting arbiter Johan Rademaker in het zonnetje te zetten. Waarschijnlijk ging ik er nog wel iets mis. Maar gelukkig gingen de meeste dingen 'behoorlijk" goed.

Meiden bedankt, het was een mooi toernooi! Ik heb veel lol gehad.
Misschien tot in een volgende editie.

; )  Henk